Y17

verbouwingen-restauraties | winkels


Een bouwvallige woonst met café en winkel langs de hoofdstraat van Asse maakte plaats voor een grote kledingszaak.
De winkel beslaat bijna de totale oppervlakte van het perceel, goed voor zo’n 280 vierkante meter.
Een binnentuin zorgt voor een mooie lichtinval en voegt een extra rustgevende dimensie toe aan de volledige binnenruimte.
Het 2 verdiepingen hoog, koud geplaatste glazen uitstalraam functioneert als blikvanger en heeft een grote aantrekkingskracht op de voorbijganger.
Dit hoge volume kan, indien nodig, voorzien worden van een tussenvloer.
De gemeenschappelijke muren lopen als een imposant en strak scherm naar omhoog om helemaal bovenaan het zwevend dakje in polycarbonaatplaten te ontmoeten. Dit lichte dakvlak neemt de daklijn van het oorspronkelijke dakvolume over en zorgt ervoor dat voldaan wordt aan de stedebouwkundige voorschriften.
De architectuur is zuiver en bewust basic gehouden om juist de invulling maximaal tot zijn recht te laten komen.